Individuel terapi

Du er i fokus, med respekt for alt hvad du kommer med.

De fleste søger terapi fordi de, i deres nuværende situation og måske oven i købet, over længere tid, har følt sig så følelsesmæssigt presset, at det har en negativ indvirkning på deres livskvalitet og de relationer, de har til andre mennesker.

Når du kommer i individuel terapi hos os, vil vi møde dig nærværende, ligeværdigt og med respekt for, hvad du kommer med. Den første session vil handle meget om, hvem du er er og hvorfor du har valgt at gå i terapi. Det kan godt føles overvældende for mange, at skulle tale om sig selv og de problematikker de står over for, specielt til et menneske de aldrig har mødt før. Vi er derfor meget opmærksomme på, at alt skal forgå i dit tempo og med respekt for dine reaktioner og følelsesliv.

Du er i fokus, men respekt for alt hvad du kommer med.

Individuel terapi

Du er i fokus, med respekt for alt hvad du kommer med.

Hos Soulperformance er vi dygtige ti at arbejde med kroppens resurser og nervesystem og sætter det ofte i spil i terapien. Vi har erfaret ,at det er specielt virksomt og forløsende, i arbejdet med stress, traume og angst, da specielt disse tilstande sidder i nervesystemet og mange gange kan være svære at sætte ord på. 

Det forstærket fokus på nervesystemet og kroppens resurser i terapien, handler for os om, at give dig muligheden for at gennemgå de processer du skal, med så meget energi i dit system, som muligt. Det betyder ikke, at forløbet ikke kan blive hårdt og følsomt, men vi mener, at lige meget, hvilket proces du skal igennem, er det altid mere effektivt og skånsomt, at gøre det med resurser end uden.

Spørgsmål jeg møder tit som terapeut, “Behøver man at have et problem for at gå i terapi?

Man behøver ikke at have traumatiske symptomer eller være presset i bund , for at arbejde aktivt med sig selv. Det kan være så simpelt, at der ligger et ønske om at skrue op for livet og øge ens vitalitet, velbefindende og livsglæde.

Vi har alle muligheden for, at tilvælge nye eller fravælge gamle værdier, hvis det ikke længere giver mening, at have at have dem i vores liv.  Terapi kan lige så meget handle om, at få evalueret på de værdier, der allerede er i ens liv og om det giver livsglæde og livskvalitet, at det er sådan.

Hvorfor så ikke bare gøre det selv?

Hos en god terapeut vil du blive mødt, objektivt, nærværende og med respekt for, hvad du kommer med. Selv om du har god indsigt i dig selv vil du aldrig kunne være andet en subjektiv i opfattelsen af dig og derfor hurtigt miste overblikket over din egen proces, når det bliver svært. Derfor er det en stor fordel, lige meget hvor meget selvindsigt man har, at kunne læne sig ind i en faglig stærk og nærværende terapeut, der kan holde overblikket og navigere i vanskelige mønstre og processer, samtidig med at man bliver passet på. 

Temaer jeg ofte arbejder med.

  • Håndtering af stress
  • Håndtering af angst
  • Vredeshåndtering.
  • Tankemylder
  • Søvnproblematikker
  • Livskriser
  • Skilsmisseproblematikker
  • Traumer.
  • Personlige grænser.
  • Misbrug.
  • Tilknytningsproblematikker.
  • Depression.
  • Meningsløshed
  • Egenkærlighed

Livet skal føles godt og hvis det ikke gør, kan vi hjælpe dig.

Stresshåndtering

Stress kan opstå i mange sammenhænge, men i lige meget hvilken, handler det altid om, at der er opstået en overbelastning i nervesystemet. Det er en belastningstilstand, der kan opstå, hvis et menneske oplever, at stå over for krav, der overgår de ressourcer de har, eller oplever at de har.

Stress kan føles og mærkes meget udbehageligt og kommer aldrig belejligt , men det er vigtigt at pointere, at stress er en advarsel fra kroppen, der fortæller, at der er noget galt og at vores mentale sundhed er i fare. Uden denne advarsel, ville vi i sidste ende dø af fysisk og mental overbelastning.

Kan man dø af stress?

Hvad siger statistikkerne?

Statistik : (Kilde: Stressforeningen i Danmark)

1400 danskere dør af stress årligt.

30000 indlæggelser årligt.

35000  Danskere er syge fra deres arbejde ,hver dag på grund af stress.

430000 danskere har symptomer på alvorlig stress, hvilket svarer til ca. 12 % af befolkningen.

16 % af alle danske lønmodtagere mener, at de ofte, eller hele tiden er stresset.

Koster 14 Milliarder årligt.

Vi kan alle blive stresset og det er ikke farligt, hvis det er over kort tid. Det er de lange perioder med for meget pres, vi skal være opmærksomme på. 

Et af de mest almindelige symptomer på stress er følesen af at livet føles fladt og meningsløst. Overbelastningstilstanden har tvunget nervesystemet til at skrue med for indtaget af impulser fra verdenen, i et forsøg på at blive mindre belastet. Systemet skelner ikke imellem positive og negative impulser , det forsøger bare at stoppe det, der belaster, hvilket betyder , at det der normalt ville føles rart  og livsbekræftende opfattes fladt og energiløst. Det kan hurtigt blive en selvforstærkende  negativ spiral, der går kraftigt ud over livsglæden og livskvaliteten på både arbejdspladsen og i det private.

Når man dertil, kan det være svært, at rejse sig ved egen hjælp og det er her vi kan være behjælpelige.

Hos Soulperformance har vi stor erfaring med dynamikkerne omkring stress og hvad stress gør ved nervesystemet.  Vi har hjulpet mange mennesker tilbage til livet og det er vores erfaring, at mange af vores klienter opdager nye og livsbekræftende sider af sig selv i arbejdet med at genskabe kontakten til sig selv og livet.

Skal vi også hjælpe dig?

Konflikthåndtering

Ordet konflikt stammer fra de latinske ord Conflictus og confligere, som henholdsvis betyder sammenstød og ”at støde sammen”. Og da vi på nuværende tidspunkt er omkring 7½ milliarder mennesker på jorden, er der en god chance for, at vi på et eller anden tidspunkt ender i en situation, hvor vi konflikter med et af vores medmennesker.

Vi kender alle sammen godt følelsen af at står i en konflikt og hvor ubehageligt det kan mærkes. Det er derfor vigtigt, at kunne forstå de mentale dynamikker omkring en konflikt, så man kan komme så hel ud på den anden side. Det er desværre vores erfaring, at mange tit kan stå med den følelse af, at man skulle have gjort og sagt noget andet , hvilket i mange tilfælde kan betyde, at man i tiden efter kommer til at bære på konflikten, hvilket kan være lige så ubehageligt som selve konflikten.

Hos Soulperformance tror vi på, at god konflikthåndtering starter hos en selv og at god følelseshåndtering under konflikt giver mindre stress og derved bedre overblik over situationen. Man kan derfor sige, at man er på arbejde to steder, nemlig hos sig selv og i situationen.

Det er ikke altid, at konflikter lader sig løse, men en god følelseshåndtering hos en selv, vil give de bedste muligheder for at komme så hel ud som muligt, så efterspillet efter konflikt vil blive kortere og mindre energikrævende.

Ved at lære dig selv bedre at kende og få indblik og forståelse for de dynamikker og processer konflikter indeholder, vil du kunne lære at passe bedre på dig selv og føle dig sikker i din hverdag og det kan vi lære dig.

Konflikthåndtering på arbejdspladsen.

Når man taler om konflikthåndtering på en arbejdsplads kan den foregå to forskellige steder. I kontakt med brugere og  borgere eller på selve arbejdspladsen kollegerne imellem. Et konfliktfyldt arbejdsmiljø, om konflikterne er med en målgruppe eller internt, sænker arbejdsglæden og slider på medarbejderne.

For en virksomhed kan det betyde dyre sygemeldinger og for medarbejderne stress og ubehag, så det er vigtigt for helheden , at der gøres noget ved situationen, så arbejdsglæden og arbejdskvaliteten kommer igen og det kan vi hjælpe jer med.

Familiebehandling